Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Домашно тирамису в чаши

Домашно тирамису в чаши

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Домашно тирамису в чаши
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Домашното Тирамису в чаши е идеалният десерт за хубави поводи с приятели или семейството"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г Savoiardi
  • еспресо - 60 мл кафе
  • прясно мляко - 40 мл
  • какао - 2 с.л. тип шоко
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • жълтъка - 4 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафето и прясното мляко. Разбъркайте ги и оставете настрани.

За крема за Тирамису с миксер разбийте жълтъците и захарта до побеляване.

Разбъркайте маскарпонето до пухкава смес. Отделно разбийте сметаната на сняг.

Към сместа от жълтъци при непрекъснато разбиване на бавна скорост добавете на части маскарпонето, а след това и сметаната.

Бишкотите начупете на половинки и наредете равномерно в 8 чаши.

Залейте с по 1 с.л. от кафената смес и половината от крема.

Поставете още един ред от бишкотите и отгоре покрийте с останалия крем.

Накрая поръсете Тирамисуто с какао и поставете в хладилник за една нощ, за да се смесят вкусовете и ароматите.

Вижте още любопитно за Тирамисуто и с какво да заменим сметаната в рецептата за Тирамису.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: