Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с череши и крем

Тригуни с череши и крем

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5187k2k1
Тригуни с череши и крем
Снимка: Juliya
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Тригуните с череши и крем са хрупкави и много вкусни."

Необходими Продукти

  • точени кори - 8 бр. фини
  • череши - 150 г замразени
  • яйчен крем - около 350 г (студен)
  • краве масло - 70 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете черешите и ги сложете в цедка.

В купичка сложете маслото, добавете млякото и загрейте, докато маслото се стопи.

Вземете една кора, намажете я с маслото и прегънете на три, за да се получи дълга лента.

Разпределете около 3 ч.л. яйчен крем, оставяйки място по краищата.

В единия край сложете 5-6 череши и оформете на триъгълници, като сгъвате на няколко пъти, и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете тригуните отгоре с маслото, поръсете ги със захар и печете в загрята на 190 °C фурна за около 15 минути.

Тригуните с череши и крем са хрупкави и много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: