Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Банички»Солени тригуни с крем от сирене

Солени тригуни с крем от сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солени тригуни с крем от сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
12/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Хапваме си вкусни и хрупкави солени тригуни с крем от сирене по всяко време на деня."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • краве масло - 125 г
  • сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сиренето, заквасената сметана и разбитият с вилица белтък на едно яйце. Получава се кремообразна смес, която служи за пълнеж на тригуните.

Листите за баница се разстилат и разрязват по дължина на две равни части. Вземат се две ленти и намазват с разтопено краве масло.

В единия край се слага по 1 с.л. от плънката, след което се прегъват и нагъват на триъгълник.

Триъгълните банички се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и намазват отгоре с разбития жълтък.

Пекат се в загрята на 190 °C фурна за около 30 минути или до желания загар.

Хапваме си вкусни и хрупкави солени тригуни с крем от сирене по всяко време на деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: