Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Тригуни с ванилов крем

Тригуни с ванилов крем

Тригуни с ванилов крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Никога не можем да устоим на тези тригуни от бутертесто с ванилов крем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • бутертесто - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете жълтъците, половината прясно мляко и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Добавете останалото мляко, захарта, ванилията и лимоновата кора.

Сложете на котлона и варете на ниска степен около 8-10 минути.

Изключете, махнете, лимоновата кора и оставете да се охлади ваниловият крем.

Извадете бутертестото и нарежете на квадрати.

Сложете в единия край от крема и затворете на триъгълник. С вилица притиснете краищата, за да не изтече кремът по време на печене.

Подредете домашните тригуни в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете ретро сладкишите в загрята фурна на 200 °C до готовност.

Извадете, охладете и преди да сервирате поръсете с пудра захар тригуните с ванилов крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Страхотни!
05.07.2023 10:49