Начин на приготвяне
Бутер тестото се разпъва и се нарязва на квадрати с желаната от вас големина. В средата на всяко квадратче се слага по малко бадеми и масло, след което тестото се прегъва на две и се залепва по краищата, така че да се получи триъгълниче. Всички тестени изделия се намазват с яйцето и се подреждат в намаслена тава. Пекат се в предварително загрята фурна до готовност.
Сиропът се приготвя, като се възври вода и към нея се добавят захарта и лимоновият сок. Щом захарта се стопи, течността се премахва от котлона и се оставя да изстине. С нея се заливат изпечените тригуни.
Кремът се прави, като в тенджера се разбият яйцата и към тях се прибавят брашното, захарта, лимоновата кора и прясното мляко. Сместа се загрява и се бърка, за да не залепне.
Щом се сгъсти се маха от огъня и се смесва с ванилията и заквасената сметана. Готовият крем се прибира. С него се декорират сиропираните тригуни преди поднасяне.