Начин на приготвяне
В подходяща тенджера се загрява оиото и в него се запържва леко беконът.
Добавят се почистените и нарязани на ситни кубчта зеленчуци (лук, чесън, морков, чушка, целина, пащърнак) и щипка сол.
Към задушените зеленчуци се добавят подправките на вкус, брашното и червения пипер, разбърква се.
Бобът се отцежда от водата и се измива в гевгир. Прехвърля се при зеленчуците и се налива гореща вода или зеленчуков бульон, колкото да покрие продуктите и се оставя да заври.
След завиране се добавят 4-5 с.л. от доматите от консерва и боб чорбата се оставя да покъкри още няколко минути.
Добър апетит с моята боб чорба с бекон за 15 минути!
Вижте още колко време се пече боб и всъщност какво съдържа бобът.