Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Дюнери»Най-лесния дюнер с тайна подправка

Най-лесния дюнер с тайна подправка

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121755
Най-лесния дюнер с тайна подправка
Снимка: Denis Biserov
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Най-лесният дюнер вкъщи може да е в чинията ви за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилeшка пържола от бут - 300 г
  • картофи - 300 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • домат - 200 г
  • краставица - 100 г
  • червен лук - 100 г
  • арабска питка - 2 бр. XL
  • кисело мляко - 150 г
  • майонеза - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • горчица - 10 г
  • сумак - 3 г
  • зехтин
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноване на месото:

Нарязваме пилешките пържола от бут (300 г) на тънки жулиени и добавяме към тях: сол, черен пипер, червен пипер, горчица (10 г) и малко зехтин. Смесваме добре пилето с подправките и го оставяме да се маринова. Най-оптималният вариант е, да се остави за между 12-24 часа, но ако нямате такова време, го оставете за поне 20-30 мин.

Чеснов сос:

Слагаме в блендера: 2 скилидки чесън, 50 г майонеза, 150 г кисело мляко, сол и СУМАК (това е тайната съставка, която допринася за специфичния вкус на дюнера). И блендираме всичко заедно, оставяме соса за дюнер в хладилника, докато приготвим и другите неща.

Нарязване на зеленчуците:

Нарязваме: домат 200 г, 100 г краставица, 100 г червен лук и една люта чушка (тя замества лютия сос, придава свежест и улеснява приготвянето на дюнера). Нарязваме всичко на много тънки парчета, за да може лесно да загънем дюнера.

Пържените картофки:

Обелваме 300 г картофи, измиваме ги, и ги нарязваме на тънки пръчици, след това, наливаме олио в един съд и ги пържим на малко над средната температура (160 °C) в загрято олио за около 7-8 мин. След това ги изваждаме на хартия, да се отцедят и ги посоляваме.

Готвене на месото:

На загрят тиган с мазнина пържим предварително маринованото месо за около 5 мин на силен огън, като разбъркваме постоянно.

Загъването на Дюнера:

С плоската питката обираме малко от мазнината на месото или тигана в, който сме го приготвяли, и поставяме питката на алуминиево фолио или хартия за печене с размера на питката, като я поставяме с мазнината нагоре.

Започваме за подреждаме дюнера, като слагаме 2-3 с.л. от чесновия сос

и с въртеливи движения разнасяме навсякъде по нея, след това в центъра, и поставяме половината от месото, като оставяме малко разстояние от страните. Върху него нареждаме половината от доматите, краставиците и лука, ако искате да видите правилния начин за загъване, може да изгледате видеото, което съм ви оставил, защото е трудно за обяснение, същото правите и с другия дюнер. Накрая може, ако ви е останало място в питката, да добавите още сос, месо или зеленчук.

Да ви е сладко :)

Надявам се, да съм ви бил полезен с моя най-лесния дюнер с тайна подправка.

Вижте още кои са подходящите подправки за дюнери, както и как се маринова месо за дюнер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: