Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови нудли с кокосов сос с морски дарове

Оризови нудли с кокосов сос с морски дарове

Оризови нудли с кокосов сос с морски дарове
Снимка: Алекси Николов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нещо екзотично с азиатски привкус - оризови нудли с кокосов сос с морски дарове"

Необходими Продукти

  • оризови нудли - 1 пакет 250 гр
  • скариди - 500 г
  • пушена сьомга - 100 г
  • кокосово мляко - 1 консерва, 400 мл
  • бейби царевички - 1 бурканче (сладка царевица на зърна)
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите се почистват и се оставят цели.

Пушената сьомга се накъсва на малки парчета по 1-2 см.

Царевичките се нарязват на по 3 парчета.

В дълбок тиган или касерола се сипва кокосовото мляко и се включва на умерен огън да заври.

Отделно в тенджера се слага вода да заври и се сваряват оризовите нудли за 3-4 минути.

След като са готови, се оставят в гевгир, за да се отцедят хубаво.

Щом млякото заври, се намалява огънят, а в тенджерката се слагат всички подправки без кориандъра.

Оставя се на бавен огън за 2-3 минути като се разбърква, за да поеме млякото от всички аромати.

Слагат се скаридите, сьомгата и царевичките и се оставвят за 3-4 минути или до готовност на скаридите. Млякото поема от аромата на пушената сьомга.

Междувременно нудлите са се отцедили, така че ги връщаме в празната тенджера.

Сваля се сосът от огъня и се сипва при нудлите. Разбърква се хубаво.

Поръсва се със ситно нарязания кориандър и отново се разбърква.

Сервира се оризови нудли с кокосов сос с морски дарове съгласно предпочитанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Супер идея, а и са безглутенова опция за класическа паста
10.12.2024 18:41