Начин на приготвяне
Задушете в загрятото олио нарязания на ситно лук и прибавете нарязаните гъби.
След като гъбите омекнат и течността се изпари, добавете топеното сирене и сметаната.
Гответе разбърквайки, докато сиренето се стопи, овкусете със сол, пипер и индийско орехче.
Сварете пастата ал денте в подсолена вода, отцедете я и добавете гъбения сос.
Разбъркайте и изсипете в тава за печене.
Отгоре поръсете моцарелата и печете макароните с гъби в загрята фурна на 200°С за около 15-20 минути.
Може би все пак имате представа колко са вкусни тези макарони на фурна с гъбен сос и моцарела, но задължително се уверете в това, като ги приготвите тази вечер.
Вижте още съвети колко да печете макароните на фурна.