Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна с гъбен сос и моцарела

Макарони на фурна с гъбен сос и моцарела

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5357k2k1
Макарони на фурна с гъбен сос и моцарела
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Може би все пак имате представа колко са вкусни тези макарони на фурна с гъбен сос и моцарела, но задължително се уверете в това, като ги приготвите тази вечер."

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • топено сирене - 100 г
  • сметана - 150 г (20%)
  • моцарела - 125 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в загрятото олио нарязания на ситно лук и прибавете нарязаните гъби.

След като гъбите омекнат и течността се изпари, добавете топеното сирене и сметаната.

Гответе разбърквайки, докато сиренето се стопи, овкусете със сол, пипер и индийско орехче.

Сварете пастата ал денте в подсолена вода, отцедете я и добавете гъбения сос.

Разбъркайте и изсипете в тава за печене.

Отгоре поръсете моцарелата и печете макароните с гъби в загрята фурна на 200°С за около 15-20 минути.

Може би все пак имате представа колко са вкусни тези макарони на фурна с гъбен сос и моцарела, но задължително се уверете в това, като ги приготвите тази вечер.

Вижте още съвети колко да печете макароните на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: