Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с бешамелов сос

Макарони на фурна с бешамелов сос

Мийрем СамиМийрем Сами
Новак
3304
Макарони на фурна с бешамелов сос
Снимка: Мийрем Сами
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусотия по италиански - днес това е любимият ни филм"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • пилешко месо - 350 г сварено
  • моркови - 1 бр
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 2-3 литра подсолена вода. Сложете вътре макароните и варете около 10 минути на умерен огън. Отцедете ги.

Пилешкото месо се накъсва на ситно. Сварете морковите и ги нарежете на малки кубчета.

Запържете брашното в маслото, при непрекъснато бъркане с тел и добавете постепенно прясното мляко.

Посолете и оставете да къкри за 6-7 минути. Разбийте яйцата и добавете отново при непрекъснато и интензивно бъркане към соса.

В една голяма купа смесете всичко и в намазана тава изсипете. Отгоре се поръсва с кашкавал и се слага в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: