Начин на приготвяне
Шницелите се поставят в подходяща купа и се заливат с разтвора от двете кубчета бульон, така че да се покрият - стоят така около 12 часа.
След това се сваряват в тенджера, като се добавя малко вода и сол към бульона, в който са киснали - изваждат се, подреждат се на дъното на тава и се поръсват с чубрица.
Лукът и чушката се накълцват и в тиган с олио се задушават, с малко сол и соев сос, до изцъкляне на лука - разстилат се върху пържолките. Гъбите се почистват и се слагат в тенджера с около 2 литра вода да се сварят с малко сол.
Когато станат готови, бульонът им се прецежда, а те се нарязват на кубчета - добавят се по подобен начин върху продуктите в тавата.
С брашното и загрято олио в отделна тенджера се прави сос от прецедения гъбен бульон и този от пържолките, не много гъст, с добавени подправки и се разлива върху съдържимото в тавата.
Кашкавалът се настъргва и се поръсва като финален щрих. Ястието се запича около половин час на 180 градуса. Вкусът е изненадващ и би допаднал не само на вегетарианци :-)