Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Соеви шницели с гъбен сос на фурна

Соеви шницели с гъбен сос на фурна

Соеви шницели с гъбен сос на фурна
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Шницели за вегетарианци с ароматен гъбен сос, приготвени на фурна - огладняваме само като ги гледаме"

Необходими Продукти

  • соеви шницели - 1/2 пакет
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 зелена
  • бульон - 2 кубчета "телешки ребърца"
  • брашно - 5 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - подправка за месо
  • чубрица
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шницелите се поставят в подходяща купа и се заливат с разтвора от двете кубчета бульон, така че да се покрият - стоят така около 12 часа.

След това се сваряват в тенджера, като се добавя малко вода и сол към бульона, в който са киснали - изваждат се, подреждат се на дъното на тава и се поръсват с чубрица.

Лукът и чушката се накълцват и в тиган с олио се задушават, с малко сол и соев сос, до изцъкляне на лука - разстилат се върху пържолките. Гъбите се почистват и се слагат в тенджера с около 2 литра вода да се сварят с малко сол.

Когато станат готови, бульонът им се прецежда, а те се нарязват на кубчета - добавят се по подобен начин върху продуктите в тавата.

С брашното и загрято олио в отделна тенджера се прави сос от прецедения гъбен бульон и този от пържолките, не много гъст, с добавени подправки и се разлива върху съдържимото в тавата.

Кашкавалът се настъргва и се поръсва като финален щрих. Ястието се запича около половин час на 180 градуса. Вкусът е изненадващ и би допаднал не само на вегетарианци :-)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: