Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутер елхички с шоколад

Бутер елхички с шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Бутер елхички с шоколад
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
05/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Бутер елхички с шоколад, които малките ви калпазани ще разграбят за минути"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 700 г
  • течен шоколад - 300 г
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото върху плота, трябва да е отпуснато, за да може да се разгъне, но все пак да е студено.

Разделете го на две равни парчета. Поставете едното парче. Намажете отгоре с течния шоколад обилно. Поставете второто парче бутертесто.

С помощта на точилка разточете тестото малко. Така ще стане малко по тънка кората и ще се притиснат хубаво двете кори и шоколадът.

От късата страна на получения правоъгълник се нарязват ленти с дебелина 1.5 см.

С помощта на дървено шишче промушете бутертестото, като прегъвате S образно лентата от тесто, така че да се образуват апетитни бутерки в елхичка.

Много е удобно да работите върху лист хартия. Така няма да има разпиляна захар върху целия плот.

Подредете сладките елхичките в тавата на фурната, предварително застлана с хартия за печене. Разбийте жълтъка с вилица и с помощта на силиконова четка намажете елхичките.

Печете бутер елхички с шоколад в предварително загрята фурна на 200 °C за около 15 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: