Начин на приготвяне
Бутертестото се намазва с пестото тънко и равномерно. Поръсва се с ригана, чесъна на прах зехтина, сол и черен пиперт. Поръсва се с ригана, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер.
Бялото сирене и печените пиперки се нарязват на дребни парченца и се разпределят равномерно върху тестото.
Част от сиренето и червената пиперка може да заделите за украса при сервиране. Нарязва се на ленти с дебелина 2 см.
Лентите се нанизват на бамбукови шишчета стъпаловидно, така че да заприличат на елхички.
Подреждат се в тава върху тавичка покрита с хартия за печене. Пекат се апетитните бутерки в предварително загрята на 200 °C фурна за около 10-15 минути.
След като са вече охладени може допълнително да ги доукрасите със заделените бяло сирене и червена пиперка.
Кашкавала нарязвате на парчета с дебелина половин сантиметър.
С помощта на метална формичка „звезда“ се изрязват фигурките от кашкавала и след това се набучват на върха на бутер елхичките.
Може да ползвате и чери домати за украса на солените елхички с песто и пармезан.