Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Добавете пюрето от райска ябълка и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и щипката сол.
Постепенно добавяйте сухите съставки към мократа смес, като разбърквате внимателно, докато получите хомогенна смес. Ако искате, добавете орехи или стафиди.
Загрейте фурната на 180°C. Намажете с разтопено масло или олио във форма за кекс и я поръсете леко с брашно. Може да използвайте хартия за печене.
Изсипете сместа за плодовия сладкиш в подготвената форма и печете около 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.
Оставете кекса да се охлади, преди да го извадите от формата. По желание поръсете с пудра захар преди сервиране.
Този кекс е мек, ароматен и чудесно подчертава вкуса на райската ябълка!
Вижте още дали да белите райски ябълки и как да съхранявате райски ябълки, за да може по-дълго да им се радвате.