Кекс с райска ябълка

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1821k6936
Кекс с райска ябълка
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Този кекс е мек, ароматен и чудесно подчертава вкуса на райската ябълка!"

Необходими Продукти

  • райски ябълки - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • орехи - 50 г натрошени, или стафиди
  • пудра захар - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Добавете пюрето от райска ябълка и разтопеното масло. Разбъркайте добре.

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и щипката сол.

Постепенно добавяйте сухите съставки към мократа смес, като разбърквате внимателно, докато получите хомогенна смес. Ако искате, добавете орехи или стафиди.

Загрейте фурната на 180°C. Намажете с разтопено масло или олио във форма за кекс и я поръсете леко с брашно. Може да използвайте хартия за печене.

Изсипете сместа за плодовия сладкиш в подготвената форма и печете около 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха.

Оставете кекса да се охлади, преди да го извадите от формата. По желание поръсете с пудра захар преди сервиране.

Този кекс е мек, ароматен и чудесно подчертава вкуса на райската ябълка!

Вижте още дали да белите райски ябълки и как да съхранявате райски ябълки, за да може по-дълго да им се радвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: