Начин на приготвяне
Ако използвате сурови бадеми като мен, ги смелете в блендер на фино брашно.
Добавете към тях овесените трици, яйцата, бакпулвера, скира, котидж сиренето, краве сиренето, зехтина, протеина и подправките.
Настържете кашкавала на фино ренде и го добавете към сместа. Омесете тесто.
Намажете формички за мъфини със зехтин и с помощта на лъжица за сладолед слагайте от сместа в тях. Хубаво е да я мокрите след всяка топка, защото сместа е лепкава и ще излизат трудно.
Аз мерих моите и ги направих точно по 50 г. Включете фурната да загрява на 180 градуса. От тази смес излизат 27 солени мъфини и на мен ми се наложи да ги пека на 3 пъти.
Поръсете ги със семана по избор и ги сложете във фурната. Пекат се максимум 10 мин. Ако искате можете да използвате и силиконови форми за по-лесно изваждане.
В цялата смес има 241 г протеин, а в един мъфин има 169 калории, 8 г въглехидрати, 9 г протрин и 12 г мазнини. Да ви е вкусно!
Мъфини с бадеми и овесени трици - вкусни и диетични мъфини, които да вземете на работа или при пътуване. Идеални за междинно хапване.
Вижте и тези идеи за приготвяне на вкусни мъфини и разберете как да направите глазура за мъфини.