Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и изсипват в купа. Към тях се прибавят останалите съставки, като маслото се разтапя. Слагайте по малко боя и на етапи, докато ви хареса на цвят.
Месете с ръце, като тук ще ви е нужно повече търпение. Ако тестото е ронливо добавете още малко течност - вода, ром или портокалов сок, но не прекалявайте. Ако стане много меко тестото, няма да се получат красиви елхичките.
Ето ви и идея как да оформите, ако нямате формичка. С ръце оформете конус, така че да наподобява елхичка, после поръсете с пудра захар.
А сега ще ви разкрия и какво открих. Понякога елхичките не ми излизат хубави от формата и си играя да ги правя отново и отново. Това е, защото тестото омеква от топлината на ръцете.
Днес по едно време ми писна и реших, че ще ги оформя на ръка. Оформих няколко и ги оставих на въздух, че имах нещо за вършене. По този начин леко изсъхват отвън и много по-лесно излизат от формичката, а и стават по-красиви. Този процес с оформянето като конуси не отнема време, става много бързо, не съм се старала. Щом направих последната, първите вече бяха готови за работа.
Ако коледните елхички ви харесват, опитайте непременно и другите ни предложения за коледни сладки или разгледайте тази колекция от курабии и сладки за Коледа.