Апетитно празнично печено

Апетитно празнично печено
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Сервира се парче от празничното печено с гъбен сос и картофено пюре или картофи соте."

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1.5 кг
  • пушен бекон - 200 г
  • гъби - 300 г
  • кисели краставички - 7 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • шунка - 200 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • пикантина за барбекю - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе се измива подсушава и много старателно се разрязва на около 1 см. по дължина.

Разтила се на плота и се поръсва с черен пипер малко сол, пикантина и соевия сос.

През това време морковите се нарязват на тънки жулиени и се слагат за кратко във вряща вода. Гъбите се запържват също за много кратко с шунката.

Киселите краставички и кашкавала се режат на тънки ивици а топеното сирене на кубчета.

На дългата част на филето в единия края се редят от всички нарязани продукти, поръсва се с малко чубрица и се навива на руло. Отгоре се редят парчетата пушен бекон като се застъпват и с дебел конец се връзва рулото като хубаво се стяга за да не се отвори.

Слага се рулото в тава или плаке и се пече за около час и половина на 120 градуса. По време на печенето се полива няколко пъти от горе със соса, който си е пуснало месото в тавата.

Сервира се парче от рулото с гъбен сос и картофено пюре или картофи соте.

Ако празничното печено ви допада, опитайте и рецептите ни за руло от картофи, руло Стефани или класическото свинско вретено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: