Начин на приготвяне
Разбъркайте в купичка зехтина и всички подправки. Настържете кората на един лимон и отново разбъркайте. С тази смес намажете и втрийте добре в ярешкото месо, може да ползвате всяка част от него, в случая аз готвих с плешка.
Сложете месото в по-голяма тава и оставете за час-два да се овкуси, след което сипете виното и покрийте с алуминиево фолио. Поставете тавата във фурната на 180 градуса и оставете месото да се пече за час и половина.
Почистете и обелете картофите и ги нарежете с форма по желание. Когато месото се е запекло след час и половина, извадете тавата и махнете фолиото.
Сложете картофите между месото, посолете и сипете малко зехтин. Поставете отново във фурната до готовност на картофите около 30-40 минути.
Коментари