Начин на приготвяне
Измиваме и накъсваме Айсберга в подходяща за салата чиния.
Измиваме, обелваме и нарязваме на малки парчета авокадото, като го добавяме към айсберга.
Сваряваме пастата.
Още топлата, сварена паста смесваме с малко сол и една супена лъжица зехтин. Разбъркваме до хомогенна смес и поставяме така овкусената паста върху айсберга и авокадото.
Почистваме от главите, люспите и опашките бланшираните скариди, след което ги поставяме най-отгоре върху салатата. Поръсваме с черен пипер и подправка за риба.
Най-накрая заливаме с чеснов сос, балсамова редукция, сок от лимон и поставяме отгоре на салатата със скариди паста от зелени маслини.
Да ви е сладко с моята празнична салата с авокадо и скариди!
Вижте още как да изберем добри скариди, както и какво полезно има в скаридите.