Начин на приготвяне
За скаридите:
Нарязвате на много дребно скилидките чесън и ги пускате в сгорещеното масло, колкото да пуснат аромат. Добавяте и скаридите в маслото и готовите за кратко, докато сменят цвета си. Махате ги от котлона и поливат с лимонов сок, соев сос и поръсвате с магданоз на вкус.
За пастата от авокадо:
Към обеленото авокадо добавяте нарязаната глава лук и останалите съставки. Пасирате до получаване на хомогенна смес.
Нарязвате франзелата на филийки, всяка от тях намазвате с пастата от авокадо и поставяте по 2 или 3 овкусени скариди отгоре, според големината им.
Препоръчителна е чаша студено бяло вино за невероятните хапки със скариди и авокадо!
Опитайте и вие тези вкусни хапки - поглезете всичките си сетива.