Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте маслото, което е предварително разтопено, с пудрата захар използвайки миксер до кремообразна консистенция.
Добавете жълтъците един по един, като разбърквате добре.
Прибавете ванилията и щипка сол. Постепенно добавете брашното, като замесвате меко и нелепнещо тесто.
Завийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 30-60 минути.
Оформяне на сладките:
Застелете тава с хартия за печене.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 3-4 мм.
Изрежете сладките с формички по избор (цветя, кръгчета, звездички). Половината от тях направете с дупка в средата за горната част.
Загрейте фурната на 180°C.
Подредете сладките в тавата и ги печете за 10 минути или докато краищата леко порозовеят. Внимавайте да не ги препечете, за да останат крехки.
След като маслените сладки изстинат напълно, намажете плътната част с малиново сладко и залепете отгоре сладка с дупка.
По желание поръсете с пудра захар.
Сладките могат да се съхраняват в добре затворена кутия на стайна температура до няколко дни.
Да ви е сладко с тези симптатични новогодишни сладки цветчета с малинов аромат.
Вижте още как се правят шоколадови капки за сладки.