Начин на приготвяне
В купа се смесват пресятото брашно, солта, бакпулвера, смлените орехи, захарта и канелата. Сухите съставки се объркват.
След това се прибавя едно яйце и кравето масло, нарязано на кубчета. Замесва се тесто и се слага в хладилника, увито в свежо фолио, за да се стегне.
След това тестото се разточва на набрашнена повърхност на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на чаша или кръгла формичка се изрязват бисквити, които се нареждат в покрита с хартия за печене тава.
Сладките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват краищата им. След като изстинат готовите сладки се слепват със сладкото от сини сливи.
С него се намазват отстрани и се овалват в смлени орехи. От сладкото се капва в средата на слепените сладки и се залепва по една орехова ядка.
Новогодишните орехови сладки са готови.
Източник: lecker-mit-gerim.blogspot.bg