Начин на приготвяне
За палачинките със сироп от нар в купа разбийте яйцата със захарта и щипка сол, докато се получи гладка смес.
Добавете сока от нар и прясното мляко, разбъркайте добре.
Постепенно добавете брашното, пресято с бакпулвера, като разбърквате, за да няма бучки.
Накрая добавете разтопеното масло. Консистенцията на тестото трябва да е гладка и течна, но не прекалено рядка.
Загрейте тиган на средна температура и го намазнете леко.
Изсипете малко от сместа в тигана, като я разстелете равномерно.
Печете всяка палачинка около 1-2 минути от всяка страна, докато стане леко златиста.
Подредете палачинките и ги предложете гарнирани със сироп от нар, сладко от плодове, мед.
Вижте малките тайни на вкусните палачинки и как се прави палачинкова торта.