Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте жълтъците, водата и прясното мляко. Постепенно добавете разбитите на сняг белтъци и разбъркайте добре. Добавете брашното и солта и объркайте до получаването на гладко тесто.
При непрекъснато бъркане сложете и маслото. Получената смес трябва да е достатъчно гъста, че да покрие задната страна на метална лъжица. При нужда може да добавите малко студено прясно мляко. Оставете палачинковата смес за 1 час на студено.
В това време може да приготвите ягодовия сироп. Нарязаните ягоди се смесват със захарта и лимоновия сок и се оставя 10 минути на стайна температура. След това се бъркат до получаването на нежен сироп, към който може да прибавите 30 мл портокалов ликьор.
Загрейте тигана, сложете от сместа и я разстелете равномерно. Пържете 30 секунди до образуването на коричка, след което се обръща и се пържи още 20 секунди от другата страна. Повторете до изчерпване на количеството смес.
Палачинките се сгъват на четири до получаването на триъгълници, които се покриват с ягодов сироп и се сервират веднага.