Начин на приготвяне
Парчето месо разрежете на три или четири големи парчета до костта.
Разбъркайте добре зехтина, соса Уорчестър, горчицата, меда, двата вида пипер. Щом сместа се хомогенизира, прибавете бирата.
Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци. Част от него сложете на дъното на глинен съд. Обтрийте парчетата месо със сол, намажете ги с маринатата и ги сложете върху лука.
Облейте с цялата марината и покрийте с останалия лук. Покрийте с фолио и приберете за няколко часа маринованите ребра в хладилник.
Залейте месото с две чаши вода и добавете стръковете розмарин, дафиновия лист и зърната черен пипер. Уплътнете добре глинения съд с фолио, поставете капака и сложете в студена фурна.
Печете месото около два часа и половина, отстранете фолиото и намажете месото с барбекю соса, разреден със соса от гювеча. Отново захлупете и печете още половин час.
Ако искате още по-голям загар, в края отстранете капака и запечете още.
След изпичане на свински ребърца в глинен съд, оставете месото да почине и поднесете порциите цели върху дъска, като разрязвате и сервирате пред гостите.
Гарнитурите може да са гриловани зеленчуци, пюре от батат и картофи или пък свежа салата с бурата.