Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и картофи

Гювеч със свинско и картофи

Гювеч със свинско и картофи
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Гювечетата са едни от най-емлематичните и вкусни ястия от българската кухня. Затова ви приготвихме този майсторски гювеч в глинен съд, пък вие си го пригответе когато имате време и мерак за една наистина вкусна българска гозба"

Необходими Продукти

  • свински бут - 700 г
  • картофи - 2 кг
  • праз - 2 стръка
  • чушки - червена и зелена чушка по 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - пресен, 1/2 вр.
  • домати - 200 г на кубчета от консерва
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета по 1.5 см.

Сгорещете олиото в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните на дребно праз, чушки и моркови. Задушете за кратко и отстранете от огъня.

Сипете ги в гювеч и добавете нарязаните на по-големи кубчета картофи. Подправете със сол, черен пипер, нарязания на ситно магданоз, чубрицата и добавете доматите.

Объркайте всичко добре и налейте гореща вода до 1/3 на продуктите.

Сложете гювеча в студена фурна и гответе за около час и половина на 180 градуса.

Гювечът със свинско и картофи е много вкусен.

Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни рецепти за свински гювеч, гювеч с картофи или този вкусен гювеч без месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: