Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Картофи, ориз и телешки ребърца в глинен съд

Картофи, ориз и телешки ребърца в глинен съд

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Картофи, ориз и телешки ребърца в глинен съд
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6
"Комбинацията от ориз и картофи ни е любима, особено когато е гарнирана с крехки телешки ребърца"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 1 кг
  • картофи - 5 - 6 бр. средно големи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - 1 каф.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 каф.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кромида и настъргваме моркова, и ги запържваме в олиото. Добавяме телешките ребра и доливаме вода. Оставяме да се сварят.

В глинения съд нарязваме картофите на резени. Измиваме ориза да падне нишестето и го прибавяме към картофите.

Подправяме със сухите подправки и отгоре подреждаме сварените ребърца.

Изсипваме бульона, в който са врели ребрата, овкусяваме със сол.

Печем на 200 градуса за около 1 час до готовност на ориза и картофите.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: