Начин на приготвяне
Свинските гърди се нарязват на порции, но може и да се оставят на цяло парче.
Добре е киселото зеле да е домашно. Нарязвате една зелка като за готвене и я слагате в глинения съд. Аз ползвам глинен гювеч с капак.
Поръсете с червен пипер и объркайте добре. Ръснете цели зърна черен пипер (около 15 зърна).
Поставете отгоре свинските гърди.
Сипете армията (саламурата от киселото зеле) и долейте със студена вода - толкова, че да не покрива изцяло месото.
Добавете свинската мас и поставете капака на глинения съд.
Сложете във студена фурна и печете 60 минути на 250 градуса, след което намалете температурата на 170 градуса са още 60 минути.
Оставете съда още 30 минути на изключена фурна да се доготви гозбата. През времето на готвене не отваряйте фурната и гювеча.
Поднесете ястието горещо.
Да ви е вкусно!
Свинските гърди с кисело зеле в глинен съд на фурна са готови.