Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гърди с кисело зеле в глинен съд на фурна

Свински гърди с кисело зеле в глинен съд на фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Свински гърди с кисело зеле в глинен съд на фурна
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Вадим глинения съд от шкафа, че тук си имаме свинско със зеле, което трябва да бъде приготвено именно в него"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1.2 кг
  • кисело зеле - 1.5 - 2 кг
  • черен пипер - около 15 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • саламура от кисело зеле - 250 мл
  • свинска мас - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се нарязват на порции, но може и да се оставят на цяло парче.

Добре е киселото зеле да е домашно. Нарязвате една зелка като за готвене и я слагате в глинения съд. Аз ползвам глинен гювеч с капак.

Поръсете с червен пипер и объркайте добре. Ръснете цели зърна черен пипер (около 15 зърна).

Поставете отгоре свинските гърди.

Сипете армията (саламурата от киселото зеле) и долейте със студена вода - толкова, че да не покрива изцяло месото.

Добавете свинската мас и поставете капака на глинения съд.

Сложете във студена фурна и печете 60 минути на 250 градуса, след което намалете температурата на 170 градуса са още 60 минути.

Оставете съда още 30 минути на изключена фурна да се доготви гозбата. През времето на готвене не отваряйте фурната и гювеча.

Поднесете ястието горещо.

Да ви е вкусно!

Свинските гърди с кисело зеле в глинен съд на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: