Начин на приготвяне
Първо за направата на това суши, измиваме ориза за суши в цедка под течаща вода, докато водата под него стане от бяла на прозрачна.
Следва да сварим ориза с малко сол в мултикукъра на програма Rice. После добавяме оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне).
Нарязваме пилешкото филе надлъжно на парчета и го мариноваме в една супена лъжица соев сос, малко зехтин, чесън на прах, бялото вино и черен пипер за около половин час. Панираме маринованите парчета пиле, като ги овалваме хубаво в галетата.
Пържим ги в еър фрайър на 200 градуса за около 15 минути, поръсваме ги с олио и по средата на времето ги обръщаме. Трябва да придобият златист загар.
Взимаме кора Нори, като лъскавата страна е отдолу и покриваме 2/3 от повърхността с ориз (с мокри ръце). Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филенца, ред крема сирене и ред айсберг (нарязан на ивици). Всичко това правим, върху рогозка за навиване на домашно суши, покрита с найлон.
С помощта на рогозката завиваме руло суши с пиле, като притискаме силно, докато навиваме. Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме сушито с пиле и айсберг със соев сос. Да Ви е сладко!
Вижте още съвети за приготвяне на вкусно суши и разберете също колко полезно е сушито.