Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Суши»Суши с пиле и айсберг

Суши с пиле и айсберг

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
2012k1k6
Суши с пиле и айсберг3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Суши с пиле и айсберг - ако не обичате риба, тази с тази рецепта ще преоткриете сушито и ще го заобичате още повече."

Необходими Продукти

  • кори - 3 бр. за суши Нори
  • пилешко филе - 250 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • зехтин
  • ориз - 260 г за суши
  • вода - 380 мл
  • крема сирене - 110 г, протеиново
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • айсберг - 1 лист
  • соев сос
  • сол
  • олио
  • За панировката
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо за направата на това суши, измиваме ориза за суши в цедка под течаща вода, докато водата под него стане от бяла на прозрачна.

Следва да сварим ориза с малко сол в мултикукъра на програма Rice. После добавяме оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне).

Нарязваме пилешкото филе надлъжно на парчета и го мариноваме в една супена лъжица соев сос, малко зехтин, чесън на прах, бялото вино и черен пипер за около половин час. Панираме маринованите парчета пиле, като ги овалваме хубаво в галетата.

Пържим ги в еър фрайър на 200 градуса за около 15 минути, поръсваме ги с олио и по средата на времето ги обръщаме. Трябва да придобият златист загар.

Взимаме кора Нори, като лъскавата страна е отдолу и покриваме 2/3 от повърхността с ориз (с мокри ръце). Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филенца, ред крема сирене и ред айсберг (нарязан на ивици). Всичко това правим, върху рогозка за навиване на домашно суши, покрита с найлон.

С помощта на рогозката завиваме руло суши с пиле, като притискаме силно, докато навиваме. Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме сушито с пиле и айсберг със соев сос. Да Ви е сладко!

Вижте още съвети за приготвяне на вкусно суши и разберете също колко полезно е сушито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.