Начин на приготвяне
Посолете пилешките гърди и ги оставете да се отпуснат на стайна температура. Идеята е да не са много студени, когато ще ги пържим.
Измийте добре айсберга, отцедете хубаво от водата и накъсайте в голяма салатена купа.
Чудния сос за салатата пригответе в блендер или нутри булет, за да ви е по- лесно:
Сложете в каничката на уреда всички съставки за соса и блендирайте за около минута на високи обороти.
Сипете соса - дресинг върху айсберга.
Идва ред на панираното пиле.
Може да панирате пилешките гърди цели или на хапки, както ви е удобно.
Оваляйте в брашно, яйце и едро натрошена галета. Изпържете до златисто и извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Не чакайте панираните филенца да изстинат, а ги нарежете на ленти и поставете в зелена салата с пилешко.
Хапвайте с удоволствие и хубаво настроение салата Айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос.