Начин на приготвяне
Завийте парченцата тиква поотделно в леко намазнено алуминиево фолио и ги изпечете за 20-25 минути на 180 °C.
Времето за печене зависи от големината на парчетата тиква.
Пробвайте с вилица, за да прецените дали са достатъчно омекнали, преди да извадите от фурната.
Оставете тиквата да изстине и тогава я сложете в блендер.
Добавете чесъна, солта, подправките, лимоновия сок, сусама и зехтина.
Пуснете уреда на високи обороти, за да смелят съставките на гладко пюре.
Охладете и сервирайте този вариант на Баба Гануш с препечени филийки.
Може да поръсите баба Гануш от тиква със зехтин и тиквени семки за разкош.
Вижте още вкусни идеи за дипове за парти или пък разядки за ракия.