Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Добруджански катми

Добруджански катми

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Добруджански катми1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Катми, но като тези, едва ли сте опитвали - меки, плътни и много, много вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 500 г
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • газирана вода - 150 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно
  • олио - за пържене
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.

Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте брашно до получаване на малко по-рядко от кексово тесто.

В тиган сгорещете малко олио и изсипете черпак от сместа. Трябва да се образува дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни.

Сервирайте с мед или плънка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко порции се получават?
07.10.2024 15:07
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
С 500 г кисело мляко и 100 грама вода, ще има ли изобщо нужда да се добавя брашно, за да се постигне тази гъстота на сместа.
И колко броя катми ще станат
04.04.2019 19:27
malaka kolinarka
malaka kolinarka
Днес ги пробвах, много са хубави. Аз не съм слагала каквато и да е мазнина в тигана. Получиха се като пухкави палачинки. Може да ги пробвате.
27.01.2011 00:24