Начин на приготвяне
Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен пипер), необходимо е да престои около 2-3 часа.
След като се е мариновало месото - първо загряваме олио в дълбок тиган и запържваме пилешкото месо, като е готово го прехвърляме в сача. Същата процедура извършваме и с свинското месо и прехвърляме отново в сача.
Идва ред и на зеленчуците - нарязваме ги на тънки ивици и ги прибавяме в тигана в следната последователност: лука на полумесеци, нарязаните на едро гъби, ивиците моркови, патладжан, тиквички и пиперки. Поръсваме със сол, бял и черен пипер, прибавяме сминдух, босилек, мента и риган.
Разбъркваме добре, за да се овкуси равномерно, прехвърляме зеленчуците в сача и наливаме бялото вино.
Миксът от подправки ще придаде страхотен вкус и аромат на нашето ястие, а бялото вино ще направи месото крехко.
Така приготвения сач печем 30 минути на 180 градуса. Малко преди да е готово нашето ястие, настъргваме кашкавала на едро и дозапичаме до получаването на златиста апетитна дебела коричка.
Като за финал поръсваме с прясно нарязан на дребно магданоз и аранжираме с маслини. Страхотна вкусотия!
Коментари