Добруджански сач

Добруджански сач
Снимка: Филип Димитров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотна вкусотия! Трябва да опитате, за да се убедите сами"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • пилешко месо - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сминдух
  • босилек
  • мента
  • риган
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • олио
  • кашкавал - 400 г
  • маслини - 150 г
  • бяло вино - 200 мл
  • соев сос - 50 мл
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен пипер), необходимо е да престои около 2-3 часа.

След като се е мариновало месото - първо загряваме олио в дълбок тиган и запържваме пилешкото месо, като е готово го прехвърляме в сача. Същата процедура извършваме и с свинското месо и прехвърляме отново в сача.

Идва ред и на зеленчуците - нарязваме ги на тънки ивици и ги прибавяме в тигана в следната последователност: лука на полумесеци, нарязаните на едро гъби, ивиците моркови, патладжан, тиквички и пиперки. Поръсваме със сол, бял и черен пипер, прибавяме сминдух, босилек, мента и риган.

Разбъркваме добре, за да се овкуси равномерно, прехвърляме зеленчуците в сача и наливаме бялото вино.

Миксът от подправки ще придаде страхотен вкус и аромат на нашето ястие, а бялото вино ще направи месото крехко.

Така приготвения сач печем 30 минути на 180 градуса. Малко преди да е готово нашето ястие, настъргваме кашкавала на едро и дозапичаме до получаването на златиста апетитна дебела коричка.

Като за финал поръсваме с прясно нарязан на дребно магданоз и аранжираме с маслини. Страхотна вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин Колев
Марин Колев
Същия сач го правим и ние, вкусотия
18.02.2018 17:43
Димитър Дадачев
Димитър Дадачев
Какъв е този сач с 2 кг. продукти ?! Той трябва да е голям колкото джантата на ТИР и да се пече в селската фурна , че в домашна фурна няма да може да се събере !
24.11.2017 19:36
1
1
Покажи всички подкоментари