Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Аканж - френски бисквити с коняк

Аканж - френски бисквити с коняк

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Аканж - френски бисквити с коняк1 / 2
28/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • сол - 1 щипка
  • коняк - 50 мл
  • масло - 400 г
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват, добавя се солта и конякът и се разбъркват. Добавя се брашното и се замесва тесто.

Накъсва се на парчета, всяко от които тежи около 50 грама.

Всяко парченце се разточва на кръг с дебелина 2 милиметра.

Правят се разрези на 2 места във всяко кръгче и се пържи в загрято масло до златисто.

Вадят се от мазнината, отцеждат се и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: