Начин на приготвяне
За направата на хрупкав чипс от магданоз, изберете такъв със по- големи листенца. Измийте го добре под течаща вода, отстранете дръжките и подредете листата върху кухненска хартия, за да изсъхнат от водата.
Пригответе си две или повече широки тави от фурната като ги покриете с хартия за печене. Разпределете магданозените листенца и стръкчета и поръсете със олио. Леко, без силен натиск втрийте мазнината, за да бъдат всички листенца покрити с много фин пласт. Поръсете леко със сол.
Отново разпределете така че да не стоят на купчинки, а да са на един пласт, да няма едно листо върху друго.
Пъхнете във фурната на 100 градуса до 110. Сушете здравословния чипс така около 12-15 минути или докато видимо магданоза се дехидратира. Пипнете го, за да проверите дали е изсъхнал и хрупкав, ако трябва оставете във фурната до желания ефект.
По този метод, чипсът от магданоз става уникален и запазва цвета си. Лесно, красиво и здравословно снаксче по всяко време, или за декорация на различни ястия или салати.
Ако сте любители на тази подправка, не пропускайте да приготвите също магданозени кюфтенца и магданозено песто.