Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от магданоз

Чипс от магданоз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Чипс от магданоз
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Хрупкав и здравословен чипс от магданоз - идеалният снакс без излишни калории."

Необходими Продукти

  • магданоз - 1/2 вр.
  • олио - 1 ч.л. (може и малко повече)
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на хрупкав чипс от магданоз, изберете такъв със по- големи листенца. Измийте го добре под течаща вода, отстранете дръжките и подредете листата върху кухненска хартия, за да изсъхнат от водата.

Пригответе си две или повече широки тави от фурната като ги покриете с хартия за печене. Разпределете магданозените листенца и стръкчета и поръсете със олио. Леко, без силен натиск втрийте мазнината, за да бъдат всички листенца покрити с много фин пласт. Поръсете леко със сол.

Отново разпределете така че да не стоят на купчинки, а да са на един пласт, да няма едно листо върху друго.

Пъхнете във фурната на 100 градуса до 110. Сушете здравословния чипс така около 12-15 минути или докато видимо магданоза се дехидратира. Пипнете го, за да проверите дали е изсъхнал и хрупкав, ако трябва оставете във фурната до желания ефект.

По този метод, чипсът от магданоз става уникален и запазва цвета си. Лесно, красиво и здравословно снаксче по всяко време, или за декорация на различни ястия или салати.

Ако сте любители на тази подправка, не пропускайте да приготвите също магданозени кюфтенца и магданозено песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: