Начин на приготвяне
Каймата се омесва с лука и подправките, оставя се поне 5-6 часа да се овкуси добре.
Свинският бут се нарязва на малки кубчета и се овкусява с чубрица и лют червен пипер.
Сланината също се нарязва на дребни парченца. От зелките се отделят внимателно листата, като се премахва средната част. Оризът се измива и така приготвените продукти са готови за завиване на сармичките.
На дъска слагате листо от зелето, взимате малко от каймата, като я потапяте в ориза да полепне, взимате по 1-2 късчета месо и сланина.
Завивате така сармичките, докато свършат продуктите. Нарязвате сърцевината на зелките и слагате на дъното на тенджерата.
Сипвате малко олио и редите плътно сармичките. Отгоре ги притискате с по-тежка порцеланова чиния и сипвате вода и чорба от киселото зеле.
Опитвайте, когато поври и ако е нужно, добавете още чорба (по ваш вкус). След час и половина са готови, извадете ги внимателно и с останалия бульон и разбитите яйца, мляко и брашно направете соса.
Загрявате бульона и добавяте от млечната смес, като бъркате постоянно. Накрая слагате бучка масло в соса за сармите.
Това са най-апетините зелеви сарми, които ще опитате тази зима - много свинско, вкусно кисело зеле и уникален сос.