Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сармички с кайма

Зелеви сармички с кайма

DayaDaya
Новак
2423338
Зелеви сармички с кайма
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От всички рецепти за зелеви сарми избрахме точно тази, защото е страхотна"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 12 бр. листа
  • кайма - 200 г свинска
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 суп. л. пресен
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгорещено олио до омекване. След това се добавя оризът и се запържва за около 5 мин. Прибавя се червения пипер и се налива 1 чаша вода. Докато оризът се задушава, се прибавя и солта.

Прибавят се ситно нарязаният магданоз и чубрицата. След като водата е почти извряла, се прибавя и каймата. Запържва се, докато не стане на трохи.

Листата се разтварят едно по едно и в сърцевината се слага по 1 или 2 лъжици от вече приготвената смес. След което се завиват на сарми. Готовите сарми се нареждат в дълбока тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие.

Върху тях се слага една чиния, която да ги притиска. Вари се на среден огън, докато се свари оризът, около 25/30 мин.

Могат да се сервират с кисело мляко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: