Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се запържва в сгорещено олио до омекване. След това се добавя оризът и се запържва за около 5 мин. Прибавя се червения пипер и се налива 1 чаша вода. Докато оризът се задушава, се прибавя и солта.
Прибавят се ситно нарязаният магданоз и чубрицата. След като водата е почти извряла, се прибавя и каймата. Запържва се, докато не стане на трохи.
Листата се разтварят едно по едно и в сърцевината се слага по 1 или 2 лъжици от вече приготвената смес. След което се завиват на сарми. Готовите сарми се нареждат в дълбока тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие.
Върху тях се слага една чиния, която да ги притиска. Вари се на среден огън, докато се свари оризът, около 25/30 мин.
Могат да се сервират с кисело мляко.
Добър апетит!