Начин на приготвяне
Запазете по-големите зелеви листа. Другите нарежете наполовина или оставете цели, ако са по-малки. Другото кисело зеле накълцайте на дребно.
Обелете и настържете морковите или ги нарежете на кубчета. Почистете и нарежете чесъна, лука и целината. Запържете ги в тиган, добавете зелевите листа. Сипете олиото, ориза и гответе до прозрачност. После сипете и зелевия сок.
След като се сгъсти, подправете плънката за зелеви сарми с подправките. Разпределете върху листата и навийте сармичките.
Сложете обърната чиния на дъното на тенджера. Сложете 1-2 зелеви листа. Подредете лозовите сарми, сложете още няколко зелеви листа, сипете бульона и захлупете с чиния.
Варете лозовите и зелевите сармички в тенджера за 50 минути.