Начин на приготвяне
За рецептата печени тиквички с веган сос тиквичките се измиват, почистват се от върховете и дръжките и се нарязват на кръгчета.
Слагат се в купа, прибавя се хималайската сол и олиото. Разбъркват се много добра, за да се овкусят.
Нареждат се едно до друго върху хартия за печене в тава с дупки.
Пекат се 20 мин. на 230 градуса на вентилатор, като тавата се поставя в средата на фурната, след което се обръщат и се пекат още 15 мин.
Ферментиралият ядков деликатес от лешници, кашу и кокос се слага в купа, в която ще се разбърква соса. Прибавя се белият сусамов тахан, хималайската сол, изцеденият сок от лимона и чесънът на прах. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
В чиния се нареждат изпечените тиквички и отгоре се заливат с веган соса.