Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на фурна»Печени тиквички с веган чеснов сос

Печени тиквички с веган чеснов сос

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7035k2k9
Печени тиквички с веган чеснов сос
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Печени тиквички с веган чеснов сос - класическа рецепта, приготвена по още по-здравословен начин."

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр.
  • олио - 50 мл.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • За соса
  • ядков деликатес - 3 с.л. ферментирал
  • бял сусамов тахан - 3 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата печени тиквички с веган сос тиквичките се измиват, почистват се от върховете и дръжките и се нарязват на кръгчета.

Слагат се в купа, прибавя се хималайската сол и олиото. Разбъркват се много добра, за да се овкусят.

Нареждат се едно до друго върху хартия за печене в тава с дупки.

Пекат се 20 мин. на 230 градуса на вентилатор, като тавата се поставя в средата на фурната, след което се обръщат и се пекат още 15 мин.

Ферментиралият ядков деликатес от лешници, кашу и кокос се слага в купа, в която ще се разбърква соса. Прибавя се белият сусамов тахан, хималайската сол, изцеденият сок от лимона и чесънът на прах. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

В чиния се нареждат изпечените тиквички и отгоре се заливат с веган соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: