Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с тиквички и чеснов сос

Свински шишчета с тиквички и чеснов сос

Свински шишчета с тиквички и чеснов сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова вкусотии, събрани в една чиния!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • кисело мляко
  • чубрица
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • майонеза
  • кисело мляко
  • чесън
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на хапки и овкусяваме със соевия сос и всички подправки. Трябва да постоят към 1-2 часа. Набождаме на шишчета и печем на скара или жар.

Тиквичките пържим на колелца.

Чесновия сос приготвяме като смесваме майонеза с 2 лъжици кисело мляко, счукан чесън, сол и копър.

Подреждаме в чинии с шишчетата и добавяме от соса и малко мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: