Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязаните гъби в маслото, добавяме сол и черен пипер. Когато са готови оставяме настрана.
2. В зехтин запържваме ситно нарязаните тиквички (или настъргани, но с отстранена вода). Овкусяваме и ги смесваме с гъбите.
3. В кръгла намазнена и набрашнена тавичка (с незалепващо покритие или с хартия за печене) разтсиламе разточеното тесто, като подгънем ръбчетата. Надупчваме го с вилица и го запичаме във фурна на 200 градуса за 20 мин.
4. Разстиламе плънката върху тестото, заглаждаме и допичаме още около 20-25 мин.
5. Поръсваме пая с настърган кашкавал и запичаме до желаната готовност на кашкавала.
6. Сосът се приготвя, като смесим киселото мляко с натрошеното сирене и копъра. Пресоваме скилидките чесън и разбъркваме.
7. Поднасяме готовия пай, разрязан на триъгълничета и залят с чесновия сос.
Коментари