Начин на приготвяне
За тази рецепта с яйца на фурна нарязваме чушките на кубчета, лукът на полумесеци, чесъна на филийки и магданоза на ситно.
Запържваме чушките за около 5 мин., като ги посоляваме (ако искате може да използвате и печени чушки), след това добавяме лукът и чесъна, и тях също ги запържваме за 2 мин. заедно с чушките.
Сега добавяме доматения сос и подправките, и ги оставяме да покъкрят за 1-2 мин.
Изсипваме зеленчуците с доматения сос в чугунен съд или тавичка, и чукваме яйцата отгоре. Така ги пускаме да се запичат за около 15 мин на 180 градуса и ястието шакшука - яйца в доматен сос е готово.
Поръсете с пушен пипер, магданоз и малко зехтин.
Не пропускайте да изпробвате и други вкусни варианти на това ястие, сред които шакшука с наденички, шакшука в кори и шакшука с патладжан.