Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Шакшкука - яйца в доматен сос

Шакшкука - яйца в доматен сос

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
3131982
Шакшкука - яйца в доматен сос5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Шакшкука - яйца в доматен сос - нещо вкусно и екзотично, но с познати продукти, които всеки има."

Необходими Продукти

  • лук - 1 гл.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 ск.
  • магданоз - 1/4 вр.
  • яйца - 4 бр.
  • доматен сос - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • чили - сухо
  • пушен червен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

За тази рецепта с яйца на фурна нарязваме чушките на кубчета, лукът на полумесеци, чесъна на филийки и магданоза на ситно.

Запържваме чушките за около 5 мин., като ги посоляваме (ако искате може да използвате и печени чушки), след това добавяме лукът и чесъна, и тях също ги запържваме за 2 мин. заедно с чушките.

Сега добавяме доматения сос и подправките, и ги оставяме да покъкрят за 1-2 мин.

Изсипваме зеленчуците с доматения сос в чугунен съд или тавичка, и чукваме яйцата отгоре. Така ги пускаме да се запичат за около 15 мин на 180 градуса и ястието шакшука - яйца в доматен сос е готово.

Поръсете с пушен пипер, магданоз и малко зехтин.

Не пропускайте да изпробвате и други вкусни варианти на това ястие, сред които шакшука с наденички, шакшука в кори и шакшука с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: