Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със кафявата захар и щипка сол. Просто трябва да се втечнят, а не да стават на пухкав крем.
Постепенно добавяйте меда, кокосовото масло и стърготини, както и настърганата тиква.
Накрая сложете овесеното брашно, овесените ядки, смлени или по-ситно накълцани лешници, брашното от спелта, канелата и бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Не очаквайте да е много гъста като тесто за бисквити. Оставете я за 10 минути, като през това време включете фурната да загрее до 170 °C. Сместа ще се сгъсти леко. Ако все пак ви се стори много рядка, може да сложите още кокосови стърготини или смлени ядки. Много зависи от самата тиква, колко процент вода има и колко ще навлажни сухите съставки.
Взимайте с лъжица и слагайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене. Дооформяйте с лъжицата, за да станат кръгли бисквитки с тиква (не е нужно да са идеално гладки.
Печете овесените сладки 15-20 минути или до леко златист загар.]
Готовите овесени бисквити с тиква оставете да изстинат леко в тавата, после може да ги прехвърлите върху решетка до пълното им изстиване.
Вижте още има ли глутен в овесените ядки, както и разберете дали ще пълнеете от овесени ядки.