Начин на приготвяне
В дълбока купа разбъркваме суха смес от пшенично брашно, овесени ядки, кокосови стърготини и кафява кристална захар. В отделен съд/тенджерка за течната смес - смесваме шарлан (или разтопено масло), вода и мед от глухарчета (или златен сироп).
След като заври, при постоянно разбъркване, варим 1-2 минути. Добавяме содата и сваляме от котлона. Горещата течна смес сипваме наведнъж в купата със суха смес, разбъркваме ги и омесваме тесто.
Докато месим, използваме сила при натиска, за да се слепи добре тестото и поеме равномерно медения сироп (може да добавим 1 с.л. шарлан или разтопено масло, за да не е ронливо).
Със супена лъжица взимаме равномерни топченца тесто, които притискаме между длани - и оформяме на бисквити с обли краища (с дебелина около 5 мм - не по-малко/ и големина кръгчето - около 5 см).
Получават се около 19-20 бр., които подреждаме в тава, предварително намазана с шарлан.
Печем на 180 градуса за около 12-15 минути. След като са готови и ги извадим от фурната, оставяме за няколко минути да изстинат и тогава с тънка шпатула ги отлепяме от тавата.
Съхраняваме в кутия.
Невероятно вкусни и хрупкави - австралийски овесени бисквити Анзак с наситен карамелизиран вкус!
Чудно вкусно!
Коментари