Класически меки меденки

МирянаМиряна
Новак
41421
Класически меки меденки
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Когато става дума за меденки и рокли, най-добре е да заложите на класиката"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 пакетче
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват и с миксер се разбъркват. Добавя се постепенно брашно, а когато стане невъзможно да се работи с миксера, се продължава на ръка.

Когато тестото е готово, се разточва и се набрашнява от двете страни, за да не лепне.

Изрязват се желаните фигурки и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

Готовите меденки веднага се слепват със сладко и се поставят в затворен съд, в който да не прониква въздух.

В самото начало при изкарването им от фурната са меки, но след секунди леко се втвърдяват. Това е нормално, ще омекнат.

Не трябва да се зачервяват, защото ще станат твърди! В този случай добавете резени ябълки в съда с меденките и затворете капака, а след няколко часа ще са омекнали.

Обичам да ги правя вечерта, а на сутринта да зарадвам децата.

Въпреки че съм почитателка на шоколада, най-вкусни стават с мармалад или домашно ябълково сладко.

Класическите меки меденки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добре се получиха,но сложих половин пакетче канела и отиде около 600г брашно.
26.12.2023 22:56
Анонимен
Анонимен
Брашно на око, чаени и кафени чаши, лъжици ... Не се научиха, че си има грамажи. За това не експериментирам с такива рецепти
06.01.2023 16:56
2
3
Sonia Stefanova
Sonia Stefanova
Рецептата е добра! Количеството на брашно не е посочено,но отива около 500 гр,като се добавя по малко,докато получим тесто,което не лепне.Резултата е пухкави и меки меденки.
17.12.2020 22:36
2
Потребител#190929
Потребител#190929
Мекички ли стават?
25.09.2017 23:26
1
1
Марияна
Марияна
Наистина класическа рецепта. Харесвам този тип меденки. Слагам и моя снимка на меденки изрязани с формички на цвете и сърце полети с разтопен шоколад, залепени със сладко.
25.05.2016 22:25
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за идеята, много харесвам меденки с мармалад , много вкусни , сложих при любими рецепти
16.03.2016 15:47