Начин на приготвяне
Продуктите се смесват и с миксер се разбъркват. Добавя се постепенно брашно, а когато стане невъзможно да се работи с миксера, се продължава на ръка.
Когато тестото е готово, се разточва и се набрашнява от двете страни, за да не лепне.
Изрязват се желаните фигурки и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
Готовите меденки веднага се слепват със сладко и се поставят в затворен съд, в който да не прониква въздух.
В самото начало при изкарването им от фурната са меки, но след секунди леко се втвърдяват. Това е нормално, ще омекнат.
Не трябва да се зачервяват, защото ще станат твърди! В този случай добавете резени ябълки в съда с меденките и затворете капака, а след няколко часа ще са омекнали.
Обичам да ги правя вечерта, а на сутринта да зарадвам децата.
Въпреки че съм почитателка на шоколада, най-вкусни стават с мармалад или домашно ябълково сладко.
Класическите меки меденки са готови.
Коментари