Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Суфле»Домашен лава кейк в мини форми

Домашен лава кейк в мини форми

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2261k7566
Домашен лава кейк в мини форми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Ако искате още по-изразен течен център, можете да замразите няколко парченца шоколад и да сложите по едно в средата на всеки домашен лава кейк."

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 100 г (70% какао)
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • брашно - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазване
  • какао - за поръсване на формичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня или в микровълнова на интервали от 20 секунди, като разбърквате.

В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта, докато станат пухкави.

Добавете разтопения шоколад към яйчената смес и разбъркайте внимателно.

Пресейте брашното и го добавете заедно с щипката сол, като разбърквате с шпатула.

Намаслете и поръсете с какао малки форми за суфле или метални форми за мъфини.

Разпределете сместа в тях, като не ги пълните догоре.

Печете шоко суфлетата в предварително загрята фурна на 200°C за 8-10 минути. Краищата трябва да са стегнати, но центърът да остане мек.

Оставете лава кейковете да се охладят за 1 минута, след което внимателно ги обърнете в чинии.

Поднесете с топка сладолед, плодове или пудра захар.

Ако искате още по-изразен течен център, можете да замразите няколко парченца шоколад и да сложите по едно в средата на всеки домашен лава кейк в мини форми преди печене.

Вижте колко точно е времето за печене на суфле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: