Студена торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Студена торта1 / 2
06/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8-10 парчета
"Вълшебно вкусна торта, която носи свежест и наслада!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 1 и 1/4 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • жълтъци - 4 бр. сварени
  • шоколад - 250 г
  • вафлени кори - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло, докато се получи пухкав крема. Добавете захарта и твърдо сварените жълтъци, които предварително добре сте разтрили, и не спирайте бъркането. Разтопете шоколада с 1 с.л. вода и го добавете към основната смес. Бъркайте, докато се получи гладък крем.

Изрежете вафлените кори на овални блатове, като може да ги оставите и в квадратна форма. Слепете ги с крема. Най-отгоре загладете тортата старателно с крема. Украсява се с бадеми по желание и тортата се оставя за 12 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: